Deva Yama

Tantrica. Womb Wisdom Keeper. Shamanic Plant Medicine Singer.

Deva Yama
Deva Yama begeleidt persoonlijke, spirituele en collectieve ontwikkelingsprocessen van individuen, partners en groepen op het gebied van Awakening en Transformatie. Yama’s helingen, energietransmissies en inwijdingen zijn volledig gebaseerd op de belichaming van het helen van zichzelf. Hiervoor heeft ze in verschillende tradities en ‘lineages’ leringen en initiaties ontvangen, waaronder de Kaula Heart of All, haar tantra familie, oude genezingsmanieren van de inheemse Paqo‘s (sjamanen) in het Andesgebergte en de sjamanistische Plant Medicijn Maestros in de jungle van de Peruaanse Amazone.

Door verschillende ‘ongeneeslijke’ ziektes te overwinnen (waarover ze vertelt in haar boek ‘Van Stoornis naar Gave’), heeft Yama opnieuw contact kunnen maken met haar natuur en de natuur om zich heen, waarbij ze zichzelf – ondanks zichzelf – terugvond op een oud Sjamanistisch pad. Daar bleek ze toegang te hebben tot universele spirituele wijsheid en in staat te zijn deze transcendentale energieën in de wereld over te brengen. Yama kan het best worden omschreven als een Sjamanistische Tantrica, die eeuwenoude verborgen (maar niet geheime), helende tools (hulpmiddelen) brengt, die de diepe maar vaak vergeten kracht in jou kunnen (her)activeren. Tools om je verleden te zuiveren, toxische emoties vrij te maken, je energetische paden te openen, je heilige sensuele zelf te activeren en je potentieel te volop te gaan benutten.

Deva Yama (NL) 1Deva Yama (NL) 2

Het leven is niets anders dan een grote uitdaging om in je kracht te gaan staan, 
je werkelijke ruimte in te nemen, je licht te laten schijnen en je Hoogste Optie te leven. 
Ware evolutie vindt niet plaats tussen generaties,  maar binnen één mensenleven. 
– Deva Yama

Hoewel Yama diep geraakt en gevoed is door verschillende oude tradities, is haar stijl onmiskenbaar haar eigen. De zaden van deze tradities werden immers geplant en gekoesterd in de vruchtbare grond van haar begrip, ervaringen en culturele context, waardoor nieuwe vormen ontstonden die geschikt zijn voor diegenen die zij dient. Yama deelt gul haar praktische en spirituele kennis en leert je te luisteren naar de oude, creatieve boodschappen die diep in je ziel verborgen liggen.

Tantra, plantmedicijnen en mijn eigen zingen zijn mijn medicijnen.
Ik geloof dat we allemaal onze unieke medicijnen hebben om te delen met de wereld.
Een van mijn belangrijkste doelen is om JOU je eigen geschenken te helpen vinden, vaak diep van binnen begraven, in je meest pijnlijke wonden. Durf je daar te kijken …? Omdat je een transformatie kunt ondergaan als gevolg van je wonden en lijden. Het is de wond zelf die je helpt op een innerlijke reis te gaan, die de transformatie zelf wordt. 
– Deva Yama
ENGLISH HERE

Ongelofelijk mooi dit pad van ontwaken met Yama, het voelt als zo diep thuiskomen bij haar wijsheid. De diepe verbinding met Pachamama, de plantmedicijnen en het thema Heilige Huwelijk; ik heb vele inzichten, genezing en heling ontvangen in de ceremonies en retraites bij Yama. 

Krista Steenbergen

Fijn dat alles er mag zijn, dat jij Yama altijd eerlijk bent, direct, puur, vol liefde, aanwezig, veilig en te vertrouwen… en dan heerlijk met humor de boel van een ruimere kant kan belichten! Heel inspirerend en bevrijdend! 

Merit Koelink

Yama! Rauw, echt, zacht, liefdevol, krachtig, zeer sensitief, no nonsense. 

Esther Renate Gla

Yama, je bent groots in wat je losmaakt en weet te transformeren. In mij is zoveel veranderd doordat ik jouw heb ontmoet en vertrouwd. Dankjewel voor al je begeleiding in zo vele vormen. 

Ellen van den Brink 

Yama Voorhorst weet hoe zij diepe, interne processen moet begeleiden… daar kan geen psychiatrische opname tegenop. Oh Yama, zo fijn dat ik bij/met jou zulke diepe stukken kan en mag aankijken en helen. Voel me immens rijk en dankbaar. 

Manon Jansen

Mijn vertrouwen is volledig terug. Wat ben ik dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen Yama, en daarmee zoveel meer!!! Alleen maar liefde en dank.

Maaike Borsboom

Ik heb twee psychiatrie opnames gehad maar nu weet ik zeker dat dat nooit meer gaat gebeuren. De wonde die op waanzin lijkt, is er met de wortel uitgehaald! Dit geef ik je op een briefje: dat krijgen ze in de psychiatrie nergens klaar. INTEGENDEEL. Dank dank dank, Yama! Je bent mijn groot voorbeeld. Ontzettend blij dat mijn pad het jouwe mag kruisen

Cindy Kessels uit België 

Lieve, lieve Yama, wat een ervaring afgelopen weekend.  Zoveel zorg, zoveel kennis, zoveel geborgenheid… Het duurde voor mij even voor ik het kon binnenlaten, maar toen ik het uiteindelijk toeliet, mede dankzij een zachte helpende hand, zo’n diep helende ervaring mogen meemaken. Ik ben  op dat moment thuisgekomen in de wereld en in mijn lichaam. Nu na een week is het effect wat aan het temperen, maar ik blijf veel inzichten meedragen en probeer op tijd de nodige aandacht aan de baarmoeder te geven. Zoveel oprechte dank voor jou, en de fantastische mensen rondom jou. Stuk voor stuk pareltjes!

Sandrine, uit België